Vilcsek Gyula

Általános Iskola

Európai Diáksport Napja

Az Európai Diáksport Napján évről-évre egy fókusztémát is választanak a szervezők az adott év üzenetéül, ami idén a „Joy in sport and physical activity / A mozgás öröme!”.

Szeptember 29-én, az Európai Diáksport Napja alkalmából intézményünkben futóversenyt rendeztünk. A Vilcsek Gyula Általános Iskola tanulói izgatottan várták már a futást. A testnevelés órák alkalmával készültek a megmérettetésre. Pénteken a tízórai szünet után az osztályok felsorakoztak a focipályán, majd iskolánk intézményvezetője megnyitotta a rendezvényt.

Az alsó tagozatosok a focipályán, a felső tagozatosok a játszótéri futópályán mérték össze tudásukat. A verseny végén minden évfolyamon arany- és ezüstéremmel díjaztuk a leggyorsabb fiú és lány tanulókat.

Minden helyezést elért tanuló oklevelet és üdítőt kapott ajándékba. Az osztályok a részvételért cukorkacsomagot kaptak. A verseny lebonyolításában segítettek nyolcadikos osztályos tanulóink is.

Ezúton is köszönöm a Váci Tankerületi Központ támogatását, valamint a tantestület közreműködését. Nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a sportrendezvény.

Haljárszki Dóra
testnevelő tanár